Znanost in NATTURA®

ALLIUM TEST

 

Čebulice ne lažejo
ali znanstveno dokazana biološka primernost Natturinih izdelkov
 
Za ogled Allium testa Nattura klikni tukaj.
 
 Človeško telo je popoln biostroj, v katerem nenehno poteka na tisoče in tisoče procesov. A nekaj drži kot pribito – brez vode človeškega telesa ne bi bilo, prav tako pa ne bi zmoglo opravljati vseh svojih nalog. In biološka primernost vode je ključna za optimalno delovanje našega organizma.
 
Natturina tehnologija je preizkušena s standardiziranim Allium testom, ki mu pravijo tudi čebulni test, s pomočjo katerega se dokazuje genotoksičnost vode, zemlje, zraka in drugih medijev. Kaj pomeni, če je neki medij genotoksičen? Da lahko poškoduje naš DNK.
 
Kako zdrava je voda, je vprašanje, ki ne dopušča ravnodušnosti. Njeno sporočilo, zamotano v biološko znanost, nam odpira vrata v svet vedenja, da lahko z danes znanim biološkim opazovanjem rasti korenin in kromosomov v celicah navadne čebule določamo kakovost vode. Razvoj in rast korenin kar naravnost pokažeta, kako primerna za življenje je voda, v kateri so zrasle. Pogled na celico, še bolj pa pregledovanje kromosomov v njej, pa daje zelo natančno sliko o kakovosti vode oziroma kar odgovor na vprašanje, kako zdrava je voda.
 
Po rezultatih splošne toksičnosti (dolžina korenin testnih rastlin) in ravni genotoksičnosti (poškodbe kromosomov v meristemskih celicah korenin) med raziskanim vzorcem, pozitivno in negativno kontrolo se raven genotoksičnosti vzorcu, obdelanemu s tehnologijo Nattura, zmanjša za več kot 80 odstotkov. Takšna voda je za krepko več kot polovico manj škodljiva za naše telo. In ker voda nenehno kroži, tudi tista, s katero se tuširamo in ki jo pijemo, tudi v naravo vračamo boljšo vodo, ki je manj toksična in nevarna drugim živim organizmom.
Z Natturo lahko voda več naredi za vas, vi pa zanjo in za naravo.
 
   
Vodni kamen
 
Kalcijev karbonat v vodi, ki steče skozi katalizator NATTURA®, spremeni svojo kristalno strukturo in se iz trše, kalcitne oblike v približno 90 odstotkih spremeni v mehkejšo, kredasto, aragonitno obliko. V takšni obliki se vodni kamen ne nabira na stenah cevi, na ročki za tuširanje, v tuš kabini, kadi itd. Voda mehkejši aragonitni kalcijev karbonat preprosto izpere.