Pogosta vprašanja

Kako deluje tehnologija NATTURA®?

Pri tehnologiji NATTURA® gre za revitalizacijo vode s pomočjo prenosa informacij iz nosilca teh informacij (keramičnega katalizatorja ali kristalina) v vodo, ki spremeni strukturo, s tem pa svojo biološko primernost, in postane bistveno prijaznejša za vse vrste uporabe, za vse organizme in naravo kot celoto.

Zakaj je NATTURA® koristna?

S tehnologijo NATTURA® zmanjšamo genotoksičnost vode za več kot več kot 80 %, vodni kamen pa za 90 %. Voda postane mehka in živa – takšna, kot jo potrebujejo vsi organizmi. Je biološko primernejša in bolje opravlja vse svoje številne funkcije.

Kaj je genotoksičnost?

Genotoksikologija (genska toksikologija) je interdisciplinarno znanstveno področje, ki se ukvarja s preučevanjem škodljivih učinkov različnih dejavnikov na genski material. Genotoksičnost je sposobnost kemikalije, da uniči ali poškoduje genski material celice in povzroči mutacije (spremembe genskih informacij). Poškodovana DNK lahko privede do raka, genetskih bolezni ali prirojenih poškodb. Poleg tega lahko povzroči citotoksičnost in uniči celice. Tehnologija NATTURA® zmanjša genotoksičnost vode za več kot 80 %, kar dokazujejo opravljeni Allium testi.

Kdo lahko uporablja izdelke NATTURA®?

Izdelki NATTURA® so primerni za vse uporabnike vode. Torej za vse ljudi, pa tudi za živali in rastline.

Ali izdelki kakorkoli vplivajo na zdravje?

Revitalizirana voda dobro vpliva na kožo in lase, pri uživanju pa na cel organizem, saj je biološko primernejša in bolje opravlja vse funkcije v telesu. Telo je tako lažje v ravnovesju, in ko je v ravnovesju, je zdravo. Torej voda, informirana z izdelki NATTURA®, pozitivno vpliva na zdravje.

Kako namestim in uporabljam izdelke NATTURA®?

Informirani nastavek za tuš preprosto privijemo med armaturo in cev ali med cev in tuš ročko.

Hišno napravo je treba namestiti na glavni dovod vode v hišo, običajno za števec. Montaža je enostavna za vsakogar, ki se ukvarja z vodovodnimi sistemi.

Univerzalna informirana cevka je namenjena raznovrstni uporabi. V katerokoli vodo jo daste, jo bo izboljšala, pa naj bo to vrč, kopel, voda za živali, voda za zalivanje rastlin …

Kako naj čistim in vzdržujem izdelke Nattura?

Noben izdelek Nattura ne potrebuje nobenega posebnega vzrževanja. Kozarec in univerzalno keramično cevko pa lahko po potrebi očistimo kot običajno posodo. Ali ročno, s toplo vodo in dodatkom čistilnega sredstva za posodo, ali pa v pomivalnem stroju. Način čiščenja ne vpliva na delovanje, pomembno je le, da izdelkov ne poškodujemo mehansko.

Ali nastavek paše na vsak tuš?

Dimenzija je univerzalna in se prilega vsem armaturam, cevem in tuš ročkam. Težava je lahko montaža na starejše naprave, kjer je navoj poškodovan ali ni čist (npr. zaradi vodnega kamna). V tem primeru priporočamo čiščenje ali zamenjavo cevi in/ali tuš ročke.

Koliko časa delujejo izdelki in kako je z vzdrževanjem?

Zagotovljena je 100-odstotna učinkovitost vseh izdelkov za obdobje 5 let. Izdelke le namestite in uživate v kakovostni vodi. Po namestitvi namreč izdelki NATTURA® ne zahtevajo nobenega posebnega vzdrževanja, električnega napajanja ali kakršnihkoli drugih dodatnih stroškov.

Kaj se zgodi z vodnim kamnom, klorom in drugimi primesmi v vodi?

Pri tehnologiji NATTURA® ne gre za mehansko filtracijo vode, za kar so potrebni ustrezni filtri (osmoza ali aktivni ogljik). Vse primesi tudi po mehanski odstranitvi pustijo svojo informacijsko sled (deformacijo) v strukturi vode. S tehnologijo NATTURA® strukturo vode povrnemo v urejeno stanje, tudi če primesi prej niso bile mehansko odstranjene. Tako se zmanjša njihov škodljivi učinek na vse žive organizme.

Na primer klor v vodi ostane in še naprej opravlja svojo dezinfekcijsko funkcijo, vendar zaradi spremembe strukture vode nima vonja in škodljivega vpliva na človeka. Tako je tudi z ostalimi primesmi v vodi.

Vodni kamen se spremeni iz trde, kalcitne oblike v mehko, aragonitno. V taki obliki se ne odlaga na napravah in kopalniški opremi, saj ga voda preprosto izpere.

Ali je tehnologija NATTURA® kompatibilna z drugimi tehnologijami izboljšanja voda, kot so filtracija, ionizacija, UV-dezinfekcija ipd.?

NATTURA® je kompatibilna z vsemi tehnologijami, vendar jih ne nadomešča. Pri večstopenjskem procesu izboljšanja kakovosti vode priporočamo, da je revitalizacija z Natturo® zadnji korak v tej verigi. Torej – da vodo informiramo po opravljeni mehanski filtraciji, ionizaciji, dezinfekciji ipd.

Ali uporabo izdelkov NATTURA® komu odsvetujete?

Izdelki NATTURA® poskrbijo za biološko primernejšo vodo za vse organizme, zato so primerni in priporočljivi za vse ljudi, živali in rastline.