Vodni kamen

Vodni kamen nastane, ko se voda iz zemeljskih virov, kot so reke in podzemne vode, absorbira v tla in skozi različne geološke plasti, preden se dvigne v izvir. Med potjo skozi zemljo se voda nasiči s kalcijevimi in magnezijevimi ioni, ki jih vsebujejo kamnine in tla, s katerimi prihaja v stik. Ko se voda izpostavi zraku ali se segreje, se mineralne spojine v vodi razgradijo in nastanejo trdne snovi, ki tvorijo vodni kamen.

Ko se vodni kamen pojavi v gospodinjstvih, je najpogosteje posledica trde vode, ki vsebuje visoko koncentracijo kalcijevih in magnezijevih ionov. Ko se ta voda segreje, se minerali izločijo in odlagajo na stenah posode in cevi, kar sčasoma tvori trdno oblogo, znano kot vodni kamen. Vodni kamen se lahko tvori tudi v kuhinjskih aparatih, kot so grelniki vode, pralni in pomivalni stroji ter likalniki.

Poleg tega lahko vodni kamen nastane tudi zaradi prevelike količine apnenca ali magnezija v talni vodi ali zaradi prisotnosti drugih mineralov in kemikalij, kot so sulfati in silikati. Vodni kamen lahko povzroči težave v gospodinjstvih, saj lahko zmanjša učinkovitost gospodinjskih aparatov, povzroči zamašitve cevi in poveča stroške vzdrževanja.

Tehnologija Nattura se je pri stotinah zadovoljnih uporabnikih izkazala kot izredno učinkovita in cenovno ugodna rešitev. Trajnostni produkti ne zahtevajo dodatnih stroškov, ne električne energije. Z uporabo Nattura tehnologije privarčujete na električni energiji za ogrevanje sanitarne vode, na čistilih  za odstranjevanje vodnega kamna in prihranite vaš dragoceni čas.

NATTURA S - Informirani nastavek za tuš

NATTURA H - Hišna naprava