NATTURA® na 52. sejmu Narava - zdravje

NATTURA® se je predstavila na 52. sejmu Narava – zdravje 2022 in ob zaključku je Lea odgovorila tudi na nekaj zanimivih vprašanj v krajšem intervjuju.

 

A.J.: Vidimo, da je NATTURA® prvič na sejmu Narava – zdravje. Zakaj prvič in kakšni so vaši vtisi ob koncu?

LEA: Zgodba NATTURA® je z vidika razvoja tehnologije stara že 30 let, NATTURA® kot podjetje pa je mlada. Zato se letos vidimo prvič, a po izkušnji sodeč zagotovo ne zadnjič. Sejem je odlično organiziran in v družbi ostalih razstavljalcev in predvsem obiskovalcev smo se počutili odlično.

 

A.J.: Rekli ste, da ste mlado podjetje. Kakšen je bil odziv obiskovalcev ob predstavitvi NATTURE?

LEA: Iskreno rečeno nas je odziv vse zelo presenetil v več pogledih. Presenetilo nas je, kako ozaveščeni so ljudje o problematiki vode, katere kakovost se povsod poslabšuje. Tudi tako velikega zanimanja za izdelke in odprtosti za informacije o izdelkih in glede tega, kako tehnologija deluje, nismo pričakovali. A moram reči, da nismo bili edini, ki smo bili presenečeni, saj je na primer eden od obiskovalcev tehnologijo NATTURA® opisal z besedami, da se sliši prelepo, da bi bilo res.

 

A.J.: Pa je res?

LEA: Gre za povsem fizikalna načela delovanja. Tehnologija NATTURA® deluje neodvisno od tega, ali kdo verjame vanjo ali ne. Rezultati so konstantni in ponovljivi, kar dokazujejo opravljeni mednarodno priznani znanstveni allium testi. Prejeli smo tudi priznanje za inovacijo od Gospodarske zbornice Slovenije. Predvsem pa smo pri obiskovalcih opazili, da je vse, kar smo povedali o lastnostih in prednostih tehnologije, še večjo težo dobilo, ko so degustirali navadno vodo iz pipe na sejmišču, ki smo jo revitalizirali s tehnologijo NATTURA®. Zelo pogost odziv je bil: »Vau!« Kratek odgovor na vprašanje je torej: res je.

 

A.J.: Kaj točno je tisto, kar je obiskovalce najbolj navdušilo?

LEA: Več stvari. Kot že omenjeno, kakovost vode, ki so jo poskusili. Odsotnost vonja in okusa po kloru in ceveh, pa tudi odstotki zmanjšanja vodnega kamna in genotoksičnosti, torej škodljivosti primesi v vodi za vse žive organizme. Izkazalo pa se je, da ljudem veliko pomeni to, da je rešitev trajna, da ne zahteva nobenega posebnega vzdrževanja in kakršnihkoli dodatnih investicij, kot je menjavanje filtrov ipd., ter da se odlično dopolnjuje s sistemi za mehansko filtracijo vode, ki so marsikje že nameščeni. In seveda dostopne cene.

 

A.J.: Občutek imam, da se kot mlado podjetje hitro uveljavljate. Kaj botruje temu?

LEA: Res je. Vse se odvija zelo hitro in intenzivno, a tudi kakovost vode se hitro slabša. Velik motiv za nas je, da se ukvarjamo s tehnologijo, ki je koristna tako za ljudi kot za naravo, zato je hitro uveljavljanje v vseh pogledih dobro. To smo želeli in tudi poslovno politiko smo zastavili tako, da so izdelki NATTURA® dostopni in dosežejo vsak dom. Poudariti pa bi želela, da je NATTURA® ekipa. Delujemo kot povezana skupina, kar vidimo kot enega temeljnih gradnikov uspeha. Razvijati uspešno družinsko podjetje pa so bile od nekdaj tudi moje sanje. Posebej želim omeniti svojega partnerja Grego, ki je kot idejni vodja tudi del ekipe. Ves čas mi je v veliko podporo in presrečna sem, da čudovito sodelujeva. Moči združujeva in se dopolnjujeva tako v zasebnem življenju kot v podjetju NATTURA®. A ekipa ne bi bila ekipa, če bi šlo le za naju, zato sem iz srca hvaležna vsem sodelavcem, ki so del ekipe in prispevajo k uspešni zgodbi.