Kako trda in mrtva voda postane mehka in živa | NATTURA®

Voda je ključna za fizično življenje na zemlji, prekriva skoraj tri četrtine njene površine. Ne pravijo zaman, da brez vode ni življenja, saj 99 odstotkov metaboličnih procesov temelji prav na njej. Voda je tudi najučinkovitejši medij za prenos informacij, skrivnost te njene lastnosti pa je vsebovana v njeni strukturi. Molekula vode ima dva pola, pozitivnega in negativnega, ki se med seboj privlačita. Posamezne molekule vode se povezujejo v večje molekule (makromolekule), imenovane klastri ali grozdi. Ti grozdi so nosilci informacijske kode.

Naravna izvorna voda, živa voda, je najčistejša, njen informacijski zapis ali spominska koda je v harmoniji z naravo. Takšna voda ima lepe kristale, njena struktura je čista in pravilna. Živa voda je prijazna do vseh živih organizmov, bolje opravi vse svoje naloge – podpira življenje, ker je to njen izvorni zapis.

Voda iz pipe je sicer razmeroma poceni, toda po dolgih poteh po ceveh in v stiku z različnimi snovmi izgubi svojo živost, kar se kaže v povečanih grozdih (klastrih) njenih molekul. Ta pojav je značilen za večino vodovodnih vod v mestih. Čeprav je ta voda kemično prečiščena, se v grozdih ohranijo informacije o snoveh, ki smo jih iz nje odstranili, denimo svinca, kadmija, nitratov ipd. To so snovi, ki so škodljive za življenje in ga torej ne podpirajo, v strukturi vode pa se to vidi v destrukciji njene drugače popolne kristalne strukture. Trda in mrtva voda lahko povzroči številne neugodnosti in tega se v ekipi NATTURA® zelo dobro zavedamo, zato smo se tej težavi posvetili in našli rešitev.

Izdelki, narejeni s tehnologijo NATTURA®, imajo v svojo molekularno strukturo vtisnjene informacije, ki posledično spodbudijo molekularno prestrukturiranje vode, med drugim zmanjšajo grozde (klastre). Voda postane podobna rosi, njen zapis se spet približa izvornemu, zato ima celo vrsto zaželenih lastnosti:

  • je bolj omočljiva, torej mehkejša, zato ima blagodejen vpliv pri težavah, ko so suha koža, prhljaj, suhi ali mastni lasje, alergije, atopični dermatitis, dehidracija ipd. Nega kože in las z revitalizirano vodo zahteva manj kozmetičnih sredstev. Posledica je mladostna koža na naraven način. Zelo primerna je tudi za nego otroške kože in občutljive kože na splošno;
  • ima prijetnejši okus;
  • v njej raztopljene snovi delujejo manj učinkovito in agresivno;
  • selektivno zavira rast glivic in bakterij;
  • mehka voda omogoča lažjo hidracijo organizma in boljši metabolizem;
  • sprememba strukture naredi vodo mehko in živo, kar omogoči številne blagodejne učinke v vseh z vodo povezanih življenjskih procesih organizma.

V Sloveniji je trda voda iz vodovodov stalna tegoba, posledica pa je vodni kamen – vsem dobro poznana nadloga v kopalnici, ki vpliva na videz kopalniške opreme (armatur, tuš kabine, kopalne kadi …) in delovanje armatur, tušev, pralnih strojev, bojlerjev ipd. Najpogostejši način za odpravljanje vodnega kamna je kemično čiščenje. A težavo se da rešiti tudi pri vzroku. Kalcijev karbonat v vodi, ki steče skozi katalizator NATTURA®, spremeni svojo kristalno strukturo in se iz trše, kalcitne oblike v približno 90 odstotkih spremeni v mehkejšo, kredasto, aragonitno obliko. V takšni obliki se vodni kamen ne nabira na stenah cevi, na ročki za tuširanje, v tuš kabini, kadi itd. Voda mehkejši aragonitni kalcijev karbonat preprosto izpere.

Izdelki NATTURA® tako rešuejo dve veliki težavi, povezani z vodo. Znatno izboljšajo njeno kakovost in biološko ustreznost ter pomagajo preprečevati odlaganje vodnega kamna.

Tehnologija NATTURA® je rezultat večdesetletnega predanega raziskovanja vode in njenih značilnosti. Želeli smo poskrbeti, da bo voda, ki jo uporabljamo vsi, mehka in živa, čim bolj podobna naravni izvorni vodi, zato smo razvili štiri izdelke NATTURA®: informirani nastavek za tuš, informirani kozarec, univerzalno informirano keramično cevko in hišno napravo. Izdelki so dostopni in projektirani tako, da vsakomur omogočajo uporabo kakovostne vode na vseh področjih uporabe.

Voda je v vseh pogledih pomembna za zdravje vsakega človeka. Ker izdelki NATTURA® poskrbijo, da je kakovostna, so tudi uporabno, koristno in lepo darilo.

 

Ekipa NATTURA®